Hidròfit

Descripció

Es diu a les plantes que durant el seu cicle vital, passen l’època desfavorable amb les gemmes persistents dins de l’aigua. Segons el seu desenvolupament poden dividir-se en els següents grups.

a) Natans
b) Radicants
c) Adnats                                                                              d) Hidròfits casuals

Foto 1

Natants. Està clar que són les plantes que suren per sobre de l'aigua i tenen les arrels penjant, sense arrelar al fons. Exemple en Lemma, Polyrhiza, etc.

Foto 2

Radicants. Són plantes que arrelen al fons i encara que algunes són relativament altes, en l'època desfavorable tenen la tija o les fulles submergides parcialment protegides. Tenim l'exemple en Typha, Butomus, etc.

Foto 3

Adnats. Són unes poques molses i algues que es desenvolupen en les roques dels marges dels rierols, parcialment submergides o sotmeses a les esquitxades.

Foto 4

Hidròfits casuals. Aquest tipus de plantes tenen les fulles de dues formes diferents, les inferiors dividides en lacínies que estan sempre submergides i les superiors aèries, de limbe pla. Quan el toll o rierol s'asseca o queda un mínim d'aigua, les fulles inferiors segueixen aprofitant els nutrients de l'aigua, mentre que les superiors fan la funció clorofíl·lica. Ranunculus tripartitus.

Inici - Contacte - Índex científic - Famílies  - Explicacions - Vocabulari