Adaptació de l’arrel

Descripció
Descripció

Segons com siguis les arrels i a on es desenvolupin poden tenir diferents missions : Tuberosa: Són arrels més gruixudes i carnoses plenes de nutrients. No confondre amb els veritables tubercles, que disposen de gemmes.
Napiforme o carnosa : Són unes arrels principals, de forma cònica, gruixudes i encarregades d’emmagatzemar reserves.
Haustori : Són arrels xucladores molt especialitzades, per tant de penetrar i absorbir els nutrients de la planta hoste i molt pròpies de les plantes paràsites.
Adherent: Aquestes es desenvolupen al llarg de la tija, són molt rígides i curtes i no absorbeixen nutrients, si no que tenen la missió d’elevar la planta, arrapant-se en murs, arbres i roques. Aquàtica : Aquestes arrels, clarament són les que es desenvolupen en les plantes que suren en l’aigua o estan fixades en el fons.
Fúlcria : Arrels que creixen en el darrer nus per tal de donar suport a la tija, que és més gruixuda. Altres tipus d’arrels que es desenvolupen en certes plantes tropicals i que no tenim a la nostre terra, serien les arrels aèries de certes orquídies epífites que capten els nutrients per sobre de les branques o en l’aire; les arrels de suport o tabulars que creixen en la part inferior de la tija, es desenvolupen fortes i gruixudes per tal de donar suport a l’arbre o les arrels respiratòries que desenvolupant-se en substrats negats i pobres d’oxigen, treuen les ramificacions fora de l’aigua per captar oxigen.

Inici - Contacte - Índex científic - Famílies  - Explicacions - Vocabulari